Volledig scherm
© AFP

Zwitsers hof blijft bij voorlopige opschorting testosteronregels Semenya

Het Zwitsers hooggerechtshof heeft vandaag het beroep van de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) tegen zijn beslissing om de testosteronregels voor Caster Semenya tijdelijk op te schorten, verworpen.

Onder de regels van de IAAF mogen vrouwen met een uitzonderlijk hoge testosteronwaarde niet langer uitkomen in de vrouwencategorie op afstanden van 400 meter tot de mijl. De Zuid-Afrikaanse Caster Semenya ging na een rechtszaak voor het sporttribunaal TAS in beroep bij het Zwitsers hooggerechtshof, en daar werd het testosteronreglement tijdelijk opgeschort. Althans, alleen voor Semenya. Voor alle andere atletes met hoge testosteronwaarden blijven de regels wel van toepassing. Tegen die beslissing wilde de IAAF dan weer in beroep gaan, maar dat beroep is nu door het Zwitsers hooggerechtshof verworpen.

,,Het hof heeft geoordeeld dat de IAAF geen enkel nieuw element aanbracht dat onze beslissing in twijfel deed trekken”, klonk het in een mededeling. ,,Semenya kan dus zonder beperkingen in competitie treden.” De IAAF heeft nog tot 25 juni om nieuwe argumenten aan te dragen. Pas daarna wordt de zaak opnieuw behandeld.

Volledig scherm
© AFP
  1. LIVE | Los Angeles staat in Staples Center stil bij overlijden Kobe Bryant en dochter Gianna
    Fotoreeks

    LIVE | Los Angeles staat in Staples Center stil bij overlijden Kobe Bryant en dochter Gianna

    Basketballegende Kobe Bryant, die op 26 januari 2020 samen met zijn dertienjarige dochter Gianna overleed bij een helikoptercrash, wordt vandaag herdacht in het Staples Center. Het Staples Center is de thuisbasis van de LA Lakers, het basketbalteam waar Bryant twintig jaar voor speelde en waarmee hij vijf keer de NBA won. De herdenking is hierboven live te volgen. Bekijk hieronder de foto's.