Volledig scherm
Beeld van een aandeelhoudersvergadering van ASML. © René Manders

ASML in Veldhoven wil haar beloningen meten aan grote bedrijven

VELDHOVEN - Om de beloning van de bestuurders van ASML vast te stellen benoemt de raad van commissarissen een groep bedrijven, de zogeheten peergroup, die te vergelijken zijn met de chipmachinefabrikant. Omdat ASML harder groeit dan gemiddeld is de samenstelling van deze groep aangepast en moet dat nu ook met de beloning gebeuren.

Het Belgische farmaceutische bedrijf UCB en de chipkaartenfabrikant Gemalto in Amsterdam zijn te klein en moeten eruit. Het grote softwarebedijf SAP in Duitsland kan zich wel meten aan ASML en wordt daarom toegevoegd aan de peergroup van in totaal twaalf bedrijven waar ASML zich mee vergelijkt. Deze hebben nu een hogere gemiddelde beloning voor hun bestuurders en de aandeelhoudersvergadering van 24 april wordt daarom voorgesteld de beloning voor topman Peter Wennink en zijn medebestuurders aan te passen.

Basissalaris

Het basissalaris van deze bestuurders is sinds 2016 niet verhoogd en gaat daarom nu 2,25 procent omhoog voor Wennink en Martin van den Brink en 2,87 procent voor de overige bestuurders. Op dat salaris zijn de korte termijn en lange termijn bonussen gebaseerd, maar de percentages zijn lager dan die van de peergroup. De maximale korte termijn bonus wordt daarom verhoogd van 65 naar 80 procent en de maximum lange termijn bonus van 100 naar 110 procent van het basissalaris. 

De raad van commissarissen stelt ook voor haar eigen beloningen te verhogen. Voorzitter Gerard Kleisterlee, ex topman van Philips, krijgt voortaan 110.000 euro in plaats van 100.000 euro voor de bijbaan. Voor de vice voorzitter betaalt ASML voortaan 80.000 euro, terwijl de overige commissarissen 70.000 euro ontvangen. 

Regionale Economie