Volledig scherm
© ANP XTRA

ASML stelt extra bestuurder voor EUV aan

VELDHOVEN - Om de expansie van de productie van chipmachines die werken met extreem ultraviolet (EUV) licht in goede banen te leiden krijgt ASML een extra bestuurder. Het is Christophe Fouquet, die vice president en lid van de raad van bestuur wordt. Hij neemt de EUV-portefeuille over van Frits van Hout die als taak strategie en strategische relaties met toeleveranciers krijgt. 

Fouquet wordt verantwoordelijk voor de uitrol van de EUV-technologie bij klanten en de productie van de machines in hoge volumes bij ASML. Bovendien houdt hij overzicht op de ontwikkeling van de productie van de volgende generatie EUV na 2020. Topman Peter Wennink zegt blij te zijn met de toevoeging van Fouquet en de nieuwe taak van Van Hout. „Met dit team gaat het lukken onze doelstelling voor 2020 te halen en onze groeistrategie daarna door te kunnen zetten.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ASML boekt orders voor 5 miljard in één kwartaal en stevent af op recordjaar

    ASML boekt orders voor 5 miljard in één kwartaal en stevent af op recordjaar

    VELDHOVEN - ASML heeft in het derde kwartaal voor 5,11 miljard euro aan orders ingeboekt, de hoogste score ooit. Daarnaast zegt het bedrijf voor het lopende kwartaal een omzet van 3,9 miljard euro te boeken. Hiermee stevent ASML af op een recordjaar met een omzet van circa 11,7 miljard euro. ASML heeft in de cijfers aanleiding gezien een extra dividend uit te keren aan de aandeelhouders van 1,05 euro per aandeel.

Regionale Economie