Het team dat in Lighthouse Isotopes aan de slag gaat met vlnr Arno Bleeker, Christophe Sauvage, Veerle Van de Steen (COO), Andre Derksen, Rob Hartman (CEO) en Patrick de Jager (CTO).
Volledig scherm
Het team dat in Lighthouse Isotopes aan de slag gaat met vlnr Arno Bleeker, Christophe Sauvage, Veerle Van de Steen (COO), Andre Derksen, Rob Hartman (CEO) en Patrick de Jager (CTO). © Lighthouse

ASML werkt vinding medische isotopen met Belgische partner uit

VELDHOVEN - In het Belgische Nationaal Instituut voor Radio Elementen (IRE) heeft chipmachinefabrikant ASML een partner gevonden voor het uitwerken van een uitvinding waarmee op een makkelijke manier medische isotopen voor gebruik in ziekenhuizen gemaakt kunnen worden.

0 reacties

  1. 'Petten' blijft nodig, ook na vinding ASML

    'Petten' blijft nodig, ook na vinding ASML

    VELDHOVEN – Het bedrijf NRG, exploitant van de kernreactor in Petten, is positief over de uitvinding van ASML, dat met laser medische isotopen heeft kunnen produceren. NRG maakt die isotopen tot nog toe met zijn kernreactor. Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat geplande investeringen in een nieuwe kernreactor wel nodig blijven. "Productie in reactoren is op dit moment de enige bewezen technologie die molybdeen-99 kan produceren van de juiste kwaliteit en met voldoende volume om te voorzien in de grote vraag.