Een loungehoek is een van de faciliteiten van ASML Plaza, waar personeel kan lunchen met gerechten uit zes verschillende keukens en kan zitten om te werken of overleggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een loungehoek is een van de faciliteiten van ASML Plaza, waar personeel kan lunchen met gerechten uit zes verschillende keukens en kan zitten om te werken of overleggen. © Kees Martens

ASML wil mensen meer aan zich binden en halveert aantal flexwerkers

VELDHOVEN - ASML had eind vorig jaar 3175 werknemers meer met een vast contract dan in 2018, waardoor het aantal flexwerkers met de helft daalde. Het is een van de middelen om het personeel beter aan het bedrijf te binden, wat nodig is om de continuïteit van de groei te waarborgen.

Volgens topman Peter Wennink (foto) is het verloop van het personeel een van de risico's die de groei van de chipmachinefabrikant in Veldhoven in de weg kunnen staan. In het woensdag verschenen jaarverslag noemt Wennink het aan boord brengen en houden van duizenden nieuwe collega's een grote uitdaging. "We hebben een aantal hele goede mensen ons bedrijf weer zien verlaten. Daarom hebben we gewerkt aan een programma om mensen beter aan boord te houden. Dat begint bij onze presentatie op de arbeidsmarkt en gaat verder bij onze wervingsstrategie en de gewenningsprocedures en programma's om de betrokkenheid van werknemers te verbeteren."

Regionale Economie