Volledig scherm
PREMIUM
De familie Van Bussel voor haar woning in Saratoga Springs. © hv

Astens gezin een jaar in Amerika voor ASML 'Hier zijn is een groot cadeau'

SARATOGA SPRINGS - Een jaar in Amerika is een grote stap voor een Astens gezin met drie opgroeiende kinderen. Maar alle vijf zijn ze na een klein half jaar nog steeds enthousiast.

Het is al bijna vakantie in Amerika! Brecht (15), Loet (12) en Roos (9) van Bussel zijn blij dat de zomervakantie hier liefst elf weken duurt. Want de scholen waar ze sinds half januari naar toe gaan vinden ze heel bijzonder. Maar thuis leuke dingen doen en af en toe bezoek uit Nederland ontvangen is ook een mooi vooruitzicht.

  1. ASML ervaart met order voor China: controle Rijk op hightech scherp
    PREMIUM
    BESCHOUWING

    ASML ervaart met order voor China: controle Rijk op hightech scherp

    EINDHOVEN - Is ASML gezwicht voor druk van de Verenigde Staten om geen EUV-machine aan China te leveren, zoals anonieme bronnen in een Aziatische krant beweren? Of klopt het dat er vertraging is opgetreden in de pijplijn vanuit het Rijk bij het toekennen van de exportvergunning, de lezing van ASML. Feit is dat het soms spitsroeden lopen is voor de chipmachinefabrikant in Veldhoven om zijn klanten over de hele wereld van hightech te voorzien zonder anderen daarbij voor het hoofd te stoten.

Regionale Economie