Werknemers van ASML gebruiken de lunch in de ASML Plaza.
Volledig scherm
Werknemers van ASML gebruiken de lunch in de ASML Plaza. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Bomen bij ASML Veldhoven lijken tot in hemel te groeien

EINDHOVEN - Chips, we willen met zijn allen de beste en we willen er veel van. Dankzij dat gegeven zal ASML woensdag waarschijnlijk opnieuw verrassende kwartaalcijfers presenteren. Met een omzet hoger dan de 2,2 miljard euro die was verwacht en vooral opnieuw vele geboekte orders. Steeds beter zijn de contouren zichtbaar van het bedrijf in 2020 dat topman Peter Wennink in 2016 in het vooruitzicht stelde. ASML draait dan op volle sterkte en produceert tientallen machines van het nieuwste model, met als gevolg een jaaromzet van minimaal 11 miljard euro, tegen 6,8 miljard in 2016.

  1. ASML beloond voor werken aan duurzaam imago

    ASML beloond voor werken aan duurzaam imago

    VELDHOVEN - Dat er in de zwarte toren van ASML in Veldhoven nou kurken van champagneflessen knalden wil Mark Konings niet zeggen. Maar zijn collega's van de afdeling duurzaamheid- en risicomanagement feliciteerden hem wel met de notering van de chipmachinefabrikant in de Dow Jones Duurzaamheidsindex. Het was een beloning voor het drie jaar duurzamer maken van het bedrijf en het imago van ASML. Want, 'dat is ook in belang van de belegger', aldus Konings.
  2. China al snel toe aan nieuwste chipmachine van ASML in Veldhoven

    China al snel toe aan nieuwste chipmachi­ne van ASML in Veldhoven

    VELDHOVEN - Dat de productie van chips in China snel groeit, maar voorlopig nog achter blijft in technologie, is een achterhaalde stelling. Dat beweert althans Young-Sun Kim, landenmanager van ASML China, in het online hightech magazine Digitimes. Volgens hem zijn de Chinese chipfabrikanten die het verst zijn al in 2019 toe aan de nieuwste EUV (extreem ultraviolet) technologie van ASML. Hierover zijn ze volgens Kim al met ASML in gesprek.