Een EUV machine in de cleanroom bij ASML.
Volledig scherm
Een EUV machine in de cleanroom bij ASML.

China al snel toe aan nieuwste chipmachine van ASML in Veldhoven

VELDHOVEN - Dat de productie van chips in China snel groeit, maar voorlopig nog achter blijft in technologie, is een achterhaalde stelling. Dat beweert althans Young-Sun Kim, landenmanager van ASML China, in het online hightech magazine Digitimes. Volgens hem zijn de Chinese chipfabrikanten die het verst zijn al in 2019 toe aan de nieuwste EUV (extreem ultraviolet) technologie van ASML. Hierover zijn ze volgens Kim al met ASML in gesprek.

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
  2. ASML beloond voor werken aan duurzaam imago

    ASML beloond voor werken aan duurzaam imago

    VELDHOVEN - Dat er in de zwarte toren van ASML in Veldhoven nou kurken van champagneflessen knalden wil Mark Konings niet zeggen. Maar zijn collega's van de afdeling duurzaamheid- en risicomanagement feliciteerden hem wel met de notering van de chipmachinefabrikant in de Dow Jones Duurzaamheidsindex. Het was een beloning voor het drie jaar duurzamer maken van het bedrijf en het imago van ASML. Want, 'dat is ook in belang van de belegger', aldus Konings.