Een EUV machine in de cleanroom bij ASML.
Volledig scherm
Een EUV machine in de cleanroom bij ASML.

China al snel toe aan nieuwste chipmachine van ASML in Veldhoven

VELDHOVEN - Dat de productie van chips in China snel groeit, maar voorlopig nog achter blijft in technologie, is een achterhaalde stelling. Dat beweert althans Young-Sun Kim, landenmanager van ASML China, in het online hightech magazine Digitimes. Volgens hem zijn de Chinese chipfabrikanten die het verst zijn al in 2019 toe aan de nieuwste EUV (extreem ultraviolet) technologie van ASML. Hierover zijn ze volgens Kim al met ASML in gesprek.

 1. ASML beloond voor werken aan duurzaam imago

  ASML beloond voor werken aan duurzaam imago

  VELDHOVEN - Dat er in de zwarte toren van ASML in Veldhoven nou kurken van champagneflessen knalden wil Mark Konings niet zeggen. Maar zijn collega's van de afdeling duurzaamheid- en risicomanagement feliciteerden hem wel met de notering van de chipmachinefabrikant in de Dow Jones Duurzaamheidsindex. Het was een beloning voor het drie jaar duurzamer maken van het bedrijf en het imago van ASML. Want, 'dat is ook in belang van de belegger', aldus Konings.
 2. Tuin op dak ASML in Veldhoven geeft werknemers sfeer

  Tuin op dak ASML in Veldhoven geeft werknemers sfeer

  EINDHOVEN - Als de mensen van ASML in Veldhoven even geen ingewikkelde handelingen of berekeningen aan chipmachines doen, willen ze in een sfeervolle omgeving zijn. Met een hippe lunchplaza, kantoortuinen in warme kleuren en een mooie buiteninrichting wil ASML zijn mensen verwennen. Het bedrijf werkt al zo'n vijf jaar stapsgewijs aan een metamorfose binnen en buiten zijn Veldhovense gebouwen. Het buitenterrein moet een campus worden waar auto's minder en design en groen meer de overhand krijgen.
 1. Samenvatting: Helmond Sport - MVV Maastricht
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting: Zoon Mark van Bommel doet Helmond Sport in slotsecon­de pijn

  30 oktober
 2. Horeca dicht, dus Chris heeft 15.000 kilo aan pompoenen over
  Play

  Horeca dicht, dus Chris heeft 15.000 kilo aan pompoenen over