Op Were Di in Valkenswaard ‘lekker mobieltje slopen’ onder de ogen van ASML-ers

videoVALKENSWAARD - Hoe leg je aan kinderen in de eerste klas HAVO uit wat ASML doet? Matthijs Bos en Jolanda van der Kaaij van het bedrijf weten het. Breng ze op een leuke manier in contact met elektronische chips die ze dagelijks gebruiken en leg uit dat die met machines van ASML worden gemaakt.

Daarom: „We gaan een mobiele telefoon uit elkaar halen”, zegt Matthijs voor de klas die zich in groepjes van vier heeft verdeeld. ‘Yes leuk!, een mobieltje slopen’, zo reageren de meesten. ‘Moeten we onze eigen telefoon slopen?’, vraagt er een bezorgd. Nee hoor, de twee ASML-ers hebben een kist vol oude mobieltjes meegenomen.

  1. ASML boekt orders voor 5 miljard in één kwartaal en stevent af op recordjaar

    ASML boekt orders voor 5 miljard in één kwartaal en stevent af op recordjaar

    VELDHOVEN - ASML heeft in het derde kwartaal voor 5,11 miljard euro aan orders ingeboekt, de hoogste score ooit. Daarnaast zegt het bedrijf voor het lopende kwartaal een omzet van 3,9 miljard euro te boeken. Hiermee stevent ASML af op een recordjaar met een omzet van circa 11,7 miljard euro. ASML heeft in de cijfers aanleiding gezien een extra dividend uit te keren aan de aandeelhouders van 1,05 euro per aandeel.

Regionale Economie