Volledig scherm
PREMIUM
Patrick Tinnemans van ASML bij de patentenwand van ASML, waarop ook enkele van zijn patenten prijken. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Scout uit Bladel en excellente onderzoeker schopt het tot ASML Fellow

VELDHOVEN - Velen in de Kempen kennen hem van de Scouting in Bladel of als lid van de No-Limits hardloopclub. Patrick Tinnemans (47), een Bladelnaar die met zijn gezin in Hapert woont, is een gewone actieve burger. 

Maar in de laboratoria van ASML blijkt het ook een excellente onderzoeker die al 189 patenten op zijn naam heeft. Zonder veel ophef doet hij baanbrekend werk waar klanten van ASML hun voordeel mee doen. Dat is waarom de chipmachinefabrikant hem de titel ASML Fellow heeft gegeven.

  1. Chipmachines van ASML produceren vloedgolven aan nuttige data
    PREMIUM
    Data gedreven

    Chipmachi­nes van ASML produceren vloedgol­ven aan nuttige data

    VELDHOVEN - Opgegroeid in Veldhoven is Sven van Lieshout (46) na zijn studietijd met ASML als werkgever dicht bij huis gebleven. Tegelijk is hij als senior directeur big data vaak ver weg en spreekt hij telefonisch vanuit San Diego in Californië over zijn werk. „ASML is een data-gedreven organisatie en onze 150 datawetenschappers zitten behalve in Veldhoven ook met name aan de westkust van de Verenigde Staten, waar ik nu ben.”

Regionale Economie