Volledig scherm
Theo Martens Asten CDA © Theo Martens Asten CDA

Asten vreest dat verbreding A67 op eigen grond niet doorgaat

ASTEN - Asten vreest dat de A67 tussen Geldrop en Asten niet verbreed wordt naar twee maal drie rijstroken. Wethouder Theo Martens concludeert dat uit een voorstel waar volgende week over gediscussieerd wordt door betrokken instanties.

Martens riep de afgelopen dagen opnieuw de vijf Brabantse verkeerswethouders van gemeenten naast de snelweg bij elkaar voor spoedoverleg. De regionale bestuurders zitten allemaal in een adviesgroep die een oordeel mag geven over toekomstplannen van de snelweg tussen Venlo en Eindhoven. Minister Cora van Nieuwenhuizen komt eind dit jaar met een definitief plan van aanpak.

Vooruitlopend daarop komen de belanghebbenden volgende week bij elkaar voor overleg. Rondgestuurde stukken voor die bijeenkomst hebben tot een schrikreactie bij Martens geleid. ,,Er staat in dat verbreding tot aan Asten niet per se noodzakelijk is. We zitten op het randje van de verkeersintensiteit. Op sommige momenten zitten we eronder, maar er hoeft maar één keer iets mis te gaan en het staat hier vol."

Dat is volgens hem niet de enige reden waarom de A67 alleen tussen Eindhoven en Geldrop verbreed wordt. Het aanleggen van extra rijbanen tot aan Asten gaat veel meer geld kosten dan aanvankelijk werd gedacht. Er blijft te weinig over, is zijn conclusie. Hoeveel het gaat kosten is nog enigszins ongewis. ,,De cijfers zijn al meerdere keren veranderd."