Volledig scherm
Grote brand bij recylcingbedrijf in Someren-Heide. © Bert Jansen

'Bandenbrand Someren-Heide aan voorkant terrein ontstaan' (video: begin enorme brand)

SOMEREN-HEIDE – Marco Stolwijk is ervan overtuigd: de grote bandenbrand bij zijn achterbuurman Van den Hoogen is ontstaan in een stapel banden aan de voorkant van het terrein. Ze lagen direct naast een geparkeerde vrachtauto.

Het 37-jarige raadslid van Lijst Someren-Heide pakt zijn telefoon en toont een filmpje als bewijs, vijf minuten na de uitbraak gemaakt.

Pittige dagen
Stolwijk stuurde het materiaal naar de politie. Buurtgenoten deden hetzelfde met foto's waaruit blijkt dat de banden op het achterste deel van het terrein aan de Groeneweg pas later zijn gaan branden. Duidelijk is inmiddels dat het onderzoek naar de oorzaak van de brand is opgestart.

Stolwijk heeft enkele pittige dagen achter de rug. Hij kwam in de nacht van zaterdag op zondag terug van een dorpsquiz. Hij had net aan zijn vrienden verteld dat hij voor de derde keer vader wordt. Amper een uur later, rond 2.30 uur, worden ze gewekt door luide knallen. "Tot 5.00 uur hebben we zorgen gehad dat het vuur zou overslaan naar onze wijk. Dan sta je daar midden in de nacht achter een lintje, vol emoties te roepen dat ze de brand moeten blussen. Je voelt je machteloos."

De grote brand bij recyclingbredrijf Van den Hoogen in Someren-Heide is ontstaan in een stapel banden aan de voorkant van het terrein. Dat blijkt uit videobeelden die achterbuurman Marco Stolwijk maakte vijf minuten na het uitbreken van de brand.