Bewoonde garagebox in Asten ontruimd: 'Het ging zo niet langer'

video en updateASTEN - Ruim twee jaar woonde Michiel van Adrichem in een overvolle garagebox in Asten. Maar het ging niet meer langer zo. De situatie was zo gevaarlijk, dat besloten werd om de box aan de Wolfsberg te ontruimen. 

,,Ik heb hem lang de hand boven het hoofd gehouden, maar zo ging het niet langer", aldus P.Leenen, eigenaar van het garagecomplex.

Tijdens het eerste half uur van de ontruiming wordt duidelijk hoeveel Van Adrinchem, zelf niet aanwezig, heeft verzameld. Vele oude fotocamera's, gedateerde beeldschermen en computers, tig boeken en beschimmelde maaltijden. Veel papierwerk is aangevreten door ongedierte. Het heeft in totaal drie uur geduurd om de box leeg te halen. 

Hulp

Vrijwel iedereen in Asten kent Van Adrichem. Hij is een zorgmijder die al geruime tijd allerlei problemen heeft. In maart 2016 wordt zijn huis in Ommel ontruimd. Tachtig kuub aan materiaal haalt Uithuisservice uit de woning. Het ziet er volgens deurwaarder Johan van Ras ongeveer hetzelfde uit als in de garagebox. De keuken staat vol met dozen, er is slechts een klein pad om te lopen. De woonkamer kan de zestiger niet meer in, want de vloer is bezweken onder de druk van al het opgeslagen spul. Een lekkage doet de rest. Dus zoekt Van Adrichem zijn heil in de garagebox die hij van Leenen huurt. Die weet van de situatie. Maar hij weet ook dat het eigenlijk niet mag. ,,Maar je wilt hem helpen, dat hij een dak boven zijn hoofd heeft. Hij kwam geregeld de winkel in gelopen en dan buurtten we wat."

Wat er met de spullen gaat gebeuren is onduidelijk. Deurwaarder Van Ras moet daar nog over beslissen. En wat er met Van Adrichem gaat gebeuren? ,,Negen maanden geleden hadden we een appartement voor hem klaar", zegt een gemeentewoordvoerder. ,,Hij moest dan alleen hulp accepteren van SMO in Helmond. Op het laatste moment zette hij geen handtekening. Dat traject begint nu weer van voor af aan."

Volledig scherm
De garagebox in Asten is ontruimd. © Tonny Peeters
Volledig scherm
De garagebox in Asten is ontruimd. © Tonny Peeters
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement