Volledig scherm
Gouden bruidsparen in de Klepel in Asten. Ben en Riny Biermans brengen een toost uit. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Bij elkaar bijna 2000 jaar getrouwd in Asten

ASTEN - Maar liefst 38 Astense stellen die afgelopen jaar minimaal vijftig jaar waren getrouwd, stonden zaterdag in de schijnwerpers. Voor een gouden lofzang aan de liefde, met een diamanten randje.

Een chauffeur haalde hen thuis op, ze traden binnen via de rode loper en werden vereeuwigd door de fotograaf. Liefst 33 gouden en vijf diamanten paren telt de eerste rij van gemeenschapshuis De Klepel zaterdagavond. Stuk voor stuk vierden ze dat jubileum afgelopen jaar. Als je al die huwelijksjaren bij elkaar optelt kom je tot bijna tweeduizend. Genoeg reden voor een muzikale avond, aldus het Astens Mannenkoor, dat voor de 37ste keer het Gouden Parenconcert hield.

De verhalen van de jubilarissen zijn verwerkt in een mooie ode aan hun huwelijksjaren. De 'School of life' van filosoof Alain de Botton wordt even aangehaald. Vrij vertaald: 'Doe altijd beleefd en samen het huishouden!' Ondertussen verschijnen de huwelijksportretten van de echtparen op grote projectieschermen.

Daarna nostalgische tijdsbeelden van het Polygoonjournaal. Een huwelijksboot in de vorm van een caravan die vanaf een trailer te water wordt gelaten. Het Astens Mannenkoor zingt de stellen nog een laatste keer toe met het eigen 'Toostlied'. 

„Prachtig al die oude foto's", reageren Ben en Riny Biermans na afloop. Afgelopen jaar waren ze vijftig jaar samen: „Dat hebben we gevierd bij Hotel Centraal in Someren. We waren met veel oudjes en hebben een rollator-wedstrijd gehouden. Het hotel had voor ons de bruidsuite gereserveerd."

Ook het diamanten bruidspaar Louis en Anna Loomans haalt herinneringen op aan hun huwelijksfeest in 2016: „We werden 'ontvoerd' door onze acht kinderen, achttien kleinkinderen en tien achterkleinkinderen naar partycentrum De Pandoer in Heusden. De 'generale' hadden we natuurlijk tien jaar geleden. Maar het blijft een mooi feest."

In het bijzijn van familie en vrienden heeft het tweetal zaterdagavond genoten: Heel attent de bos bloemen en het mooie cadeau, een tafelbel met inscriptie." 

Ook Ben en Riny Biermans zijn het Astens Mannenkoor dankbaar: „Het was in één woord geweldig. We hebben zelfs even ‘geschunkeld’ (inhaken en heen-en-weer-bewegen)."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement