Volledig scherm
De daders gingen er meteen na de plofkraak vandoor. © Bert Jansen

Daders plofkraak bij Rabobank in Vlierden nog op de vlucht (video)

VLIERDEN - Bij een pinautomaat van Rabobank aan de Waagweg in Vlierden is in de nacht van dinsdag op woensdag rond 3.15 uur een plofkraak gepleegd. De daders zijn zonder buit op de vlucht geslagen.

Uit de pinautomaat hingen draden die met gasflessen waren verbonden. Uit voorzorg werden twee woningen ontruimd. De bewoners konden weer terug naar huis nadat de brandweer en een explosievenexpert van de politie de locatie hadden onderzocht.

Brandende auto
In de omgeving van de pinautomaat trof de politie een brandende auto aan, die bleek te zijn voorzien van gestolen kentekenplaten. Of de auto ook is gestolen wordt nog onderzocht. De brandweer heeft de brandende auto en de heg waar hij tegenaan stond geblust.

Vluchtwagen
Getuigen vertelden tegen de politie dat een groot model zwarte auto, waarschijnlijk een Audi, na de kraak was weggereden. Agenten zijn op zoek gegaan naar deze auto maar hebben deze niet meer gevonden. Vermoedelijk zijn de daders van de plofkraak met deze auto gevlucht.

Het is onduidelijk hoeveel mensen er bij de plofkraak betrokken waren. De politie onderzoekt of en wat de brandende auto met de kraak te maken heeft.

Volledig scherm
Na de plofkraak aan de Waagweg ontstond er flinke schade. © Bert Jansen
Bij de Rabobank in Vlierden is in de nacht van dinsdag op woensdag een plofkraak geweest.

Deurne e.o.