Volledig scherm
© Thinkstock

Debuutroman Marie-Louise Klomp uit Asten deels autobiografisch

ASTEN - 'Omdat de natuur anders besliste', zo heet de debuutroman van Marie-Louise Klomp (64) uit Asten. Het boek gaat over een pas getrouwd stel van wie echtgenoot Joost, na de geboorte van dochtertje Julia, hopeloos verliefd wordt op een man.

„Officieel is het een roman, maar deels ook een autobiografie.” Klomp, die een eigen tekstbureau runt, heeft iets soortgelijks meegemaakt en hield daarover een dagboek bij. Ze besloot er een boek over te schrijven voor haar dochter. Haar huidige man vond dat Klomp het boek moest uitgeven.

Vanaf maandag 2 januari ligt de roman in de boekhandel. Met het boek wil ze homoseksualiteit meer bespreekbaar maken. Volgens haar komt het onderwerp namelijk weer meer in de taboesfeer.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Deurne e.o.