Volledig scherm
© René Manders/fotomeulenhof

Deurne: 'Aantal arbeidsmigranten in Zusterflat kan naar 90'

DEURNE - Het aantal arbeidsmigranten in de Zusterflat in Deurne kan omhoog van 40 naar 90. Dat vindt het college van B en W na een evaluatie.

Er zijn niet of nauwelijks klachten over de bewoning van de flat aan de Dunantweg achter het Elkerliek ziekenhuis. Begin dit jaar werd duidelijk dat B en W toestemming wilden geven voor de komst van 100 arbeidsmigranten naar de Zusterflat, in twee stappen. Omwonenden van de flat maakten bezwaar tegen het plan. Ze vonden dat ze niet gehoord waren en vreesden problemen met de overwegend Oost-Europese werknemers.

Het maximum aantal bewoners werd teruggebracht naar 90 maar dat veranderde voor de buurtbewoners niks aan de zaak. De bezwaarschriftencommissie van de gemeente zag echter geen aanleiding om het besluit te herroepen. De omwonenden staakten toen hun verzet, mede omdat ze tot dan toe geen overlast hadden ervaren.

Tijdens de evaluatieperiode (eind mei - begin september) ontvingen de gemeente en de politie geen klachten. Bij de verhuurder kwamen wel een paar klachten binnen, maar die gingen over kleine dingen en er werd snel een oplossing voor gevonden.

Een enquête in de buurt leidde nog wel tot een aantal opmerkingen. Maar al met al onvoldoende om af te zien van toestemming voor nog eens 50 bewoners, aldus B en W. Verhuurder Jimmy Smulders moet wel een nieuwe exploitatievergunning aanvragen. Daartegen kan dan weer bezwaar worden gemaakt.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement