Volledig scherm

Deurne loopt 190.000 euro mis door gratis parkeeruren

DEURNE - Deurne loopt naar verwachting 190.000 euro aan parkeerinkomsten mis als betaald parkeren deels wordt afgeschaft.


Vorige week maakte de gemeente samen met betrokken partijen uit het centrum plannen bekend om het centrum aantrekkelijker te maken. Een van de actiepunten is het instellen van gratis parkeeruren tijdens ochtenden en op zon- en feestdagen. Daarnaast wordt onder meer leegstand aangepakt.

Maatregelen
Met de maatregelen willen alle partijen -Centrummanagement, ondernemers, gemeente, VVV, Vereniging van Vastgoedeigenaren en samenwerkende Markthoreca- meer bezoekers naar het centrum trekken. De gemeenteraad had eerder toegezegd om structureel 200.000 euro per jaar vrij te willen maken voor het centrum. De kosten voor alle plannen samen komen uit op 315.000. Daarvan betaalt Centrummanagement 35.000. Voor het resterende bedrag van 80.000 moet wethouder Marinus Biemans terug naar de raad voor goedkeuring. Als de raad instemt betaalt de gemeente het verlies uit het potje algemene middelen.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Deurne e.o.