Volledig scherm
© pixabay.com

Flinke werkstraf gevraagd voor zwaar verkeersongeluk in Deurne

DEN BOSCH - De 26-jarige Maikel de B. moet volgens het OM een werkstraf van 180 uur krijgen omdat hij in mei vorig jaar een verkeersongeluk veroorzaakte in Deurne waarbij vier mensen zwaargewond raakten. Hij was bezig met zijn telefoon.

Omdat Maikel de B. net zijn telefoon weglegde, zag hij niet dat voor hem een korte file stond achter een vrachtwagen met pech. Hij botste met 50km/u op de achterste auto, die daardoor op de andere weghelft kwam en daar door een tegenligger werd geraakt. De bestuurder van de achterste auto en drie inzittenden van het andere voertuig raakten zeer zwaargewond. De bestuurder brak alles in zijn heupen en moet als 28-jarige achter een rollator lopen en in een rolstoel zitten.

Maikel de B. gaf zijn fout meteen toe en zit er ernstig mee, vertelde hij de rechtbank. Die zag dat er een alcoholslot in zijn Volvo was geplaatst, maar drank speelde hier geen rol. Hoewel officier Patrick van Hees de zaak tragisch noemt voor alle betrokkenen, neemt hij het De B. zeer kwalijk. "Iedereen weet dat telefoons niet in het verkeer thuishoren. En hoewel de gewonden zwaar in de kreukels lagen en liggen, mogen ze toch nog van geluk spreken dat ze niet zijn overleden, die kans was groot." Een flinke werkstraf vond hij op zijn plaats met een jaar rijontzegging.

Deurne e.o.