Volledig scherm
Frans van Meijl neemt afscheid van de politie in Asten © René Manders

Frans van Meijl neemt afscheid van politie Asten

ASTEN - Frans van Meijl hangt na 47 jaar politiewerk zijn uniform aan de wilgen. Deze week fietst hij voor het laatst in functie naar het politiebureau in Asten.

Hij trekt zijn uniform van de kapstok en grijnst. "Die hangt hier niet lang meer. Ik moet alles inleveren." Hij wijst naar zijn pet, die boven op een plankje ligt. Lachend: "Nee, die past niet iedereen. Misschien dat ik 'm daarom wel mag houden."

Finish
Zijn vak loslaten, het zal een uitdaging worden voor Frans van Meijl (64). Na 47 jaar politiewerk is de finish in zicht. Op donderdag 15 december fietst hij voor het laatst in functie richting bureau Asten om zijn afscheid te vieren. "En ik wou niet eens stoppen hè?", vertelt hij aan de keukentafel. Zijn vrouw Jacomien knikt driftig. "Ik voel nog steeds heel veel passie voor mijn werk. Op een dag informeerde ik of ik misschien een dag minder kon gaan werken, maar toen bleek dat ik met mijn dienstjaren eigenlijk al moest stoppen." Hij haalt zijn schouders op. "Ik moest even wennen aan het idee." Jacomien lacht. "En ik ook."

De receptie van Frans van Meijl is donderdag op het politiebureau in Asten.

Lees het hele artikel dinsdag in het ED of in de digitale krant

Deurne e.o.