Volledig scherm
© Bert Jansen

Grote brand in rijtjeshuizen in Deurne: bliksem op 2 plekken ingeslagen (video)

DEURNE - Op de zolder van een hoekwoning aan de Rietgors in Deurne is vrijdagavond tegen middernacht de bliksem ingeslagen waardoor brand uitbrak. De bliksem sloeg op 2 plekken in. Dat is erg uniek, zegt OVD Peter van der Horst. Vier zolders raakten beschadigd. De bewoners zijn in veiligheid gebracht en er is niemand gewond geraakt. De brand sloeg over naar 2 naastgelegen woningen.

De Rietgors ligt aan de rand van de wijk Heiakker in Deurne. Vanaf 23.15 uur regende het stevig in Deurne en er waren een paar fikse klappen onweer. De bliksem sloeg rond 23.30 uur in in een hoekwoning. Een ambulance kwam uit voorzorg naar de plaats van de brand. De schade valt relatief mee en betreft alleen de zolders van de woningen.

De brand was al overgeslagen toen de brandweer aankwam en er is een hoogwerker ingezet om te blussen. Brandweerlieden deelden knuffelberen uit aan geschrokken kinderen op straat. Ondanks de regen en het tijdstip waren mensen massaal uitgelopen.

Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Op de zolder van een hoekwoning aan de Rietgors in Deurne is vrijdagavond tegen middernacht de bliksem ingeslagen waardoor brand uitbrak. De bliksem sloeg op 2 plekken in.

Deurne e.o.