Volledig scherm
© Thinkstock

Grote delen van Deurne vrij van welstandseisen

DEURNE - In grote delen van woonwijken en bedrijventerreinen in Deurne en de kerkdorpen gelden binnenkort geen welstandseisen meer.

Dat heeft de gemeenteraad dinsdagavond bij meerderheid besloten. Er komt wel een klachtenregister en - over een tijdje - een evaluatie. DeurneNu, VVD, CDA en Progressief Akkoord/GroenLinks stemden in met het voorstel van B en W. Dat gaat uit van eenvoudigere regels en vertrouwen in de burger. DOE!, PvdA en Transparant Deurne stemden tegen. Zij denken dat de kans op excessen met de nieuwe werkwijze toeneemt.

Lees woensdag meer in de Helmondse editie van het ED via de digitale krant.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Deurne e.o.