Volledig scherm
Anouk Spoorenberg ontvangt de heldenpenning van de burgemeester © Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Heldenpenning voor Anouk Spoorenberg (22) die vrouw uit brandend huis in Deurne redde

DEURNE - Anouk Spoorenberg, de Deurnese die eind mei een bewoonster uit haar brandende huis redde, ontving een bronzen legpenning van het Carnegie Heldenfonds.

De 22-jarige Anouk Spoorenberg werd dinsdagavond gehuldigd met een heldenpenning in de collegezaal van het Deurnese gemeentehuis.

Niet alleen haar ouders, broer en zus zijn aanwezig, maar ook de geredde Carla Dekens en de aanvrager van de penning, Edso Sluijsmans. De achterbuurman van de familie Spoorenberg vond dat hij Anouks heldendaad niet zomaar voorbij kon laten gaan. „Ze doet er zelf heel nuchter over en denkt dat ieder ander hetzelfde had gedaan, maar dat is niet zo. Veel mensen stonden de brand te filmen met hun mobieltjes, Anouk dééd tenminste iets. En dat mag best gewaardeerd worden.”

„Ik vind niet dat ik iemands leven heb gered. Ik heb gewoon geholpen om Carla naar buiten te krijgen. Ze had niet in de gaten dat haar huis in brand stond.Ik heb net zo lang geklopt en geschreeuwd tot ze de deur open deed. Het is toch logisch dat je zo handelt?”

Lees alles in het ED van woensdag of in de digitale krant.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Deurne e.o.