Volledig scherm
Herold Dat (links) is een van de vier onbekende Nederlanders die meedoen aan Expeditie Robinson. © RTL

Herold Dat uit Asten deelnemer Expeditie Robinson

ASTEN - Astenaar Herold Dat is een van de deelnemers aan het survivaltelevisieprogramma Expeditie Robinson. Dat werd woensdagavond bekendgemaakt tijdens RTL Boulevard. Dat, oud-beroepsmilitair en tegenwoordig actief als coach, is een van de vier onbekende Nederlanders die zullen strijden tegen 15 bekende Nederlanders op een onbewoond eiland. 

Naast Herold werden Imke uit Enschede, Marlé uit Houten en Carlos uit Oldenzaal verrast door Expeditie Robinson-presentatrice Nicolette Kluijver. 

Marlé, die bij de politie werkt, verwacht niet dat het gemakkelijk wordt. Ze hoopt met Ali B. op een eiland te zitten, maar zeker niet met Ronnie Flex. Imke droomde pas over een ontmoeting met Doutzen Kroes, vertelt ze in RTL Boulevard. En Herold wil het liefst geen soapacteur uit Goede Tijden Slechte Tijden tegen het lijf lopen.

Imke, Marlé, Herold en Carlos zullen het met z'n vieren moeten redden. Volgens RTL is dat geen makkelijke opdracht: ze kennen elkaar niet en hebben geen ervaring met het leven onder primitieve omstandigheden. In april werd een selectieweekend georganiseerd voor honderd Nederlanders die een plekje in Robinson wilden veroveren. Ze werden onderworpen aan een zwaar survivaltraject.

Het achttiende seizoen van Expeditie Robinson wordt uitgezonden vanaf 7 september op RTL5.

Deurne e.o.