Volledig scherm
Bij een ongeval op de Griendtsveenseweg in Deurne kwam begin december een 19-jarige man om het leven. © Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof

Hoe veilig is de Griendtsveenseweg in Deurne?

DEURNE - Twee verkeersongevallen in twee weken tijd. Een dodelijk slachtoffer, twee zwaargewonden. De vraag rijst hoe veilig de Griendtsveenseweg in Deurne is.

Vrijdagmiddag 18 november, half vijf. De dertienjarige Faas Ramaekers fietst van het Peelland College naar huis in Griendtsveen. Halverwege de Griendtsveenseweg wordt hij van achteren aangereden door een auto. Hij wordt gelanceerd, komt op de voorruit terecht en valt op de grond. Hij heeft Faas helemaal nooit waargenomen, zal de automobilist later vertellen. Ineens was hij er.

Revalidatie
Faas loopt een scheur op in zijn hoofd en moet twee weken in het ziekenhuis van Maastricht blijven, omdat ze vrezen voor neurologische gevolgen. Sinds een paar dagen is hij thuis. Hij zal nog maanden moeten revalideren. "Ik moet er niet aan denken dat er nog meer ongelukken gebeuren op deze weg", zegt vader Frank Ramaekers. "Er fietsen hier veel scholieren. Uit Deurne, Griendtsveen, Ysselsteyn. Ik denk dat de gemeente echt moet kijken hoe die weg veiliger kan worden. Zowel voor fietsers als voor automobilisten."

Agenda
In de Dorpsraad van Zeilberg, waar het onderwerp donderdagavond ook ter sprake kwam, liet wethouder Helm Verhees weten de weg met voorrang op de agenda te zetten. Hij kaart het vrijdag aan tijdens een overleg met Horst aan de Maas. "We zullen samen gaan kijken wat we kunnen doen."

Deurne e.o.