Volledig scherm
© ThinkStock

Internetvriendje 'Jessie' al vaker in de fout

EINDHOVEN/ASTEN - De verdachte Jack S. die via Instagram en Facebook een veertienjarig meisje uit Asten inpalmde, had in november voor de rechter moeten verschijnen voor een vergelijkbare zaak. Daar kwam hij echter niet opdagen.

S. wordt ervan verdacht tussen april en juli vorig jaar zich op sekssites voor te hebben gedaan als een jong, Valkenswaards meisje. Net als met de Astense tiener had hij ook met haar contact gezocht en onderhouden via Instagram en Facebook. Vervolgens had S. foto's en andere gegevens van het meisje hebben geplaatst op social media. Ook zou hij over wachtwoorden van haar social media-accounts hebben beschikt. De politie pakte hem in juli op. S. zat vast tot het najaar, toen is hij vrijgelaten uit voorlopige hechtenis.

Omdat hij op 29 november niet in de rechtbank verscheen, is de zaak verplaatst naar 21 maart. Het Openbaar Ministerie (OM) wil niet ingaan op de vraag waarom Jack S. niet is aangehouden nadat hij niet in de rechtbank verscheen. De politie en het OM hebben inmiddels een nieuw onderzoek gestart.

Mario Haazen - vader van het Astense meisje - zoekt ondertussen al bijna twee weken naar de verdachte. Hij heeft dit weekend een afspraak met de vader van het meisje dat tussen april en juli slachtoffer werd van S.

Lees meer in de krant van zaterdag of via de e-paper.

Deurne e.o.