Volledig scherm
Prinsenmeer in Ommel © Ton van de Meulenhof

Jetski's op Prinsenmeer in Ommel maken plaats voor drijvende huisjes

OMMEL - Ommelnaren kunnen gerust ademhalen: de herriemakende jetski's keren definitief niet meer terug op recreatiepark Prinsenmeer. Ze maken plaats voor huisjes op drijvende vlotten en kleine speeleilandjes aan de waterkant. 

Dat blijkt uit het nieuwe bestemmingsplan Prinsenmeer dat volgende week door de politiek besproken wordt. ,,Er moest daar een kwaliteitsslag gemaakt worden", zegt wethouder Jac van Bussel in een toelichting.

Ook nieuw is de opslag voor stacaravans op de grote parkeerplaats die grenst aan snelweg A67. Voorheen was dat niet goed geregeld, nu staat vast dat er tijdelijk maximaal veertig vakantieverblijven mogen staan. Hier omheen komt een hekwerk dat de caravans aan het zicht van passerende automobilisten onttrekt. Tevens wordt het gedeelte met groen aangekleed.

,,De caravans mogen daar blijven staan tijdens de vernieuwing van het park, totdat Oostappen er een nieuwe eigenaar voor heeft gevonden. Maar er moet wel enige beweging in blijven zitten", aldus Van Bussel.

Quote

De caravans mogen daar blijven staan tijdens de vernieu­wing van het park, totdat Oostappen er een nieuwe eigenaar voor heeft gevonden. Maar er moet wel enige beweging in blijven zitten

Wethouder Jac van Bussel

Parkhotelservice

Oostappen start verder met een zogeheten parkhotelservice. Een werkwijze die in het buitenland al vaker voorkomt, maar in de Nederlandse recreatiebranche tamelijk nieuw is. Patiënten die net uit een ziekenhuis komen kunnen dan op het park revalideren. De zorg mag maximaal vier maanden duren. Er komt geen fysiek gebouw bij, maar Oostappen gaat gebruikmaken van voorzieningen in het centrale gebouw.

Bezoekers verblijven dan niet in een hotelkamer maar in een vrijstaand comforthome of verhuurchalet. Ontbijten kan in het restaurant. ,,Het doel van Oostappen is om meer luxe te bieden en het centrale gebouw beter te gebruiken."

De parkeigenaar krijgt ook meer mogelijkheden om verblijfsaccommodaties te wisselen. Voorheen lag het aantal seizoensplaatsen vast, nu is er alleen een maximaal oppervlak afgesproken waarin bijvoorbeeld stacaravans of chalets mogen staan. ,,Een flexibel plan dus waardoor ingesprongen kan worden op de wensen vanuit de markt."

Volledig scherm
Het Prinsenmeer in Ommel © Ronald Otter
Volledig scherm
© Ton van de Meulenhof
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement