Nabestaanden van Hans Martens en Piet Holskens liepen dinsdagochtend een stille tocht in Den Haag. Ze willen dat moordzaken niet meer verjaren. Daarom boden zij een petitie aan aan twee Kamerleden.
Volledig scherm
Nabestaanden van Hans Martens en Piet Holskens liepen dinsdagochtend een stille tocht in Den Haag. Ze willen dat moordzaken niet meer verjaren. Daarom boden zij een petitie aan aan twee Kamerleden. © Roel Visser

Kamerleden stil van doodskisten van vrienden uit Asten

DEN HAAG/ASTEN - Nabestaanden van de Astense vrienden Piet Hölskens en Hans Martens, vrienden en sympathisanten hebben dinsdagochtend een petitie aangeboden aan Tweede Kamerleden. Daarin vragen ze aandacht voor hun actie om moord niet meer te laten verjaren. De kleine witte doodskisten die ze mee droegen maakten veel indruk op de politici.

Voorafgaand aan de aanbieding hield het kleine gezelschap een stille tocht door het centrum van Den Haag. Ze liepen langs de Hofvijver en het Torentje van premier Rutte. De bijzondere stoet werd gadegeslagen door toeristen, fotografen en cameraploegen. Op de kisten lagen rozen, een foto van de jongens en een banner met de tekst moordmagnietverjaren.petities.nl.

Jan Hölskens (broer van Piet) en Riena Martens (zus van Hans) boden een map aan met 1200 handtekeningen en het verhaal van de vrienden die sinds 1974 vermist zijn. ,,Ik hoop dat niemand dit mee hoeft te maken. Neem de informatie goed in u op”, drukte Jan de Kamerleden van PVV en CDA op het hart. ,,Onze jongens hebben het niet verdiend om zomaar ergens gedumpt te worden”, zei Riena.

CDA’er Madeleine van Toorenburg vond de aanbieding erg aangrijpend. Ze zegde toe het probleem aan de minister voor te leggen. ,,Het kan niet zo zijn dat er geen onderzoek wordt gedaan.” Kamerlid Gidi Markuszower (PVV) wenste de familie veel sterkte en zegde toe de zaak vanmiddag al in een Kameroverleg aan te zullen stippen.

Nabestaanden van de vermiste Astense vrienden Hans Martens en Piet Holskens namen dinsdagochtend twee doodskisten mee naar Den Haag.
Volledig scherm
Nabestaanden van de vermiste Astense vrienden Hans Martens en Piet Holskens namen dinsdagochtend twee doodskisten mee naar Den Haag. © Roel Visser