Volledig scherm
© stock.xchng

Knelpunt van Heusden gaat verdwijnen

ASTEN-HEUSDEN - De pluimveehouderij van de familie Verrijt in Asten-Heusden verdwijnt binnen enkele jaren uit de Antoniusstraat. Lukt dat de komende tijd niet via de onderhandelingstafel, dan wordt het bestemmingsplan zodanig gewijzigd zodat er geen dieren meer gehouden mogen worden op die plek.


,,We zijn al jaren in gesprek over verplaatsing van het bedrijf. Door dit besluit hopen we de zaak weer los te krijgen", zegt wethouder Theo Martens.

Het pluimveebedrijf van de familie Verrijt staat al geruime tijd bekend als 'het knelpunt van Heusden'. Vrij vertaald: deze onderneming veroorzaakt de meeste stankoverlast in het dorp. Martens zat al vaak om tafel met de agrariërs, maar tot een overeenstemming kwam het steeds maar niet. Volgens adviseur Pieter van Lier van de Heusdense familie was het verschil in vraag en aanbod veel te groot. ,,De gemeente vindt dat er onderhandeld is? Ik vind dat het juist niet goed is opgepakt. Als dit besluit over een bestemmingsplanwijziging leidt tot een serieuze aanpak van het probleem, dan zijn wij het er mee eens."

Deurne e.o.