Volledig scherm
Het Prinsenmeer in Ommel © Ronald Otter

Meer arbeidsmigranten legaal op Prinsenmeer Ommel

OMMEL - Het aantal arbeidsmigranten dat legaal op recreatiepark Prinsenmeer in Ommel mag wonen gaat omhoog van 384 naar 500. Hiervoor wordt het besloten gedeelte van het park, met een eigen ingang aan de Kranenvenweg, met zo'n 1500 vierkante meter uitgebreid. 

Er komen zo'n dertig extra chalets bij zodra de omgevingsvergunning officieel goedgekeurd wordt. Dat is naar verwachting in de loop van volgende maand.

Controle
De huisvesting van de buitenlandse werknemers op Prinsenmeer werd eind mei vorig jaar uitgebreid gecontroleerd door onder meer de gemeente Asten, politie, belastingdienst en GGD. Zij maken onderdeel uit van het zogeheten Peelland Interventie Team. Het oordeel voor parkeigenaar Oostappen was tweeledig. Enerzijds een positief oordeel over de huisvesting in het omheinde gedeelte. Dat voldeed aan de eisen. Anderzijds bleken er nog ruim honderd arbeidsmigranten in soms barre omstandigheden op het openbare gedeelte van de camping te wonen. En dat mag niet volgens de vergunning.

Burgemeester Hubert Vos vroeg zich hierop het volgende af: ,,Wat is wijsheid in deze?" Hij koos doelbewust niet voor de beschuldigende vinger naar Oostappen. Vos probeerde juist om met het Ommelse park tot nieuwe afspraken te komen over huisvesting van de arbeidsmigranten. Want alleen al in de gemeente Asten moeten er meer dan duizend buitenlandse werknemers goed gehuisvest worden. Prinsenmeer neemt daarvan bijna de helft voor zijn rekening. 

Niet op het openbare gedeelte
Afspraak is nu dat er op Prinsenmeer geen arbeidsmigranten meer worden gehuisvest op het openbare gedeelte. Over de overige afspraken houdt Vos zich op de vlakte, omdat de vergunning nog getoetst wordt door ambtenaren.

Jos Mennen, directeur Beheer en Ontwikkeling van Oostappen, verschaft meer duidelijkheid. Volgens hem wordt het besloten gedeelte uitgebreid met dertig chalets, komt er meer cameratoezicht bij de ingang aan de Kranenvenweg en wordt de uitbreiding volledig omheind waardoor een groter afgesloten gedeelte ontstaat. Tevens wordt een bestaand pand achter het Fair Play Casino omgebouwd tot een ontmoetingsruimte voor de arbeidsmigranten. Nu doet het gebouw nog dienst als opslagruimte. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement