Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Metamorfose bedrijventerrein in Asten

ASTEN - Het is momenteel niet de meest fraaie plek van Asten. Op het bedrijventerrein tussen de Industrielaan en Prins Bernhardstraat staan enkele verouderde bedrijfsloodsen en is er leegstand. Vastgoedeigenaar Van der Loo wil deze locatie een grondige metamorfose geven.

Gebouwen uit de jaren zestig en zeventig worden gesloopt en bovendien gaat het winkelpand van de Formido tegen de vlakte. Daarvoor in de plaats komen 77 nieuwe woningen. 'We streven naar een kwaliteitsimpuls voor het gebied. Hoogwaardig, zodat het weer bij het centrum van Asten past, schrijft de gemeente Asten in een voorstel aan de lokale politiek.

Het plan voorziet in de sloop van in totaal 6763 vierkante meter bedrijfsbebouwing. Het woonwarenhuis aan de kant van de Industrielaan blijft volgens de huidige plannen behouden. Leegstaande ruimten op de eerste verdieping worden omgebouwd tot in totaal 25 appartementen. Rondom dit pand komen straks in totaal 95 parkeerplaatsen, exact 25 meer dan er nu liggen.

Quote

Zij wil eerst direct betrokkenen, zoals omwonenden bijvoorbeeld, goed informeren

Kim van der Loo

Op het terrein hierachter is plaats voor maximaal 52 woningen met tuin. Van der Loo gaat vooralsnog uit van één vrijstaande woning, veertien tweekappers, zestien tussenwoningen en 21 patiohuizen. In dit gedeelte worden 130 parkeerplaatsen aangelegd.

Kim van der Loo vindt het momenteel nog te vroeg om dieper op het woningbouwplan in te gaan. Zij wil eerst direct betrokkenen, zoals omwonenden bijvoorbeeld, goed informeren. Bovendien verwijst zij naar een informatieavond over de plannen die op donderdag 8 juni gehouden wordt. ,,We zitten nog in de voorbereiding."

Eigenaar John Visser van Formido Asten is op de hoogte van de ontwikkelingen, geeft hij na enig aandringen toe. Verder houdt ook hij zijn kaken stijf op elkaar en verwijst naar de geplande informatiebijeenkomst. Hij blijft schimmig over de toekomst van zijn winkel in Asten. Betekent sloop automatisch een vertrek uit het dorp? Geen commentaar. Krijgt de winkel een ander plekje binnen dit plan van Van der Loo? ,,Zou kunnen."

Deurne e.o.