Volledig scherm

Mirjam van Asten neemt bij VVD Deurne plaats in van Willeke van Rooij

DEURNE - Mirjam van Asten is door de VVD Deurne voorgedragen als gemeenteraadslid.

De zetel komt vrij doordat fractievoorzitter Willeke van Rooij per 20 december afscheid neemt van de Deurnese politiek. Van Asten (49) was de eerstvolgende op de kieslijst van de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Ze woont in de Walsberg en is getrouwd met Chris. Samen hebben ze drie kinderen, Anne (18), Noortje (16) en Eva (14).

In het dagelijks leven runt Van Asten samen met haar man Indimp op de Kranenmortel. Het bedrijf behandelt poreus gietwerk met polyester. Daarnaast heeft ze haar eigen bedrijf iezieoffice, waarbij ze bedrijven van klein tot groot ondersteunt op het gebied van management en administratie. Zo is Mirjam werkzaam voor Parkmanagement Peelland als Parkmanager. In het verleden is Mirjam ook bestuurslid geweest bij netwerkorganisatie Zakenvrouwen met Pit, OpenCoffeeDAS en de ouderraad op de Gerardusschool.

Mirjam van Asten is bijna 4 jaar verbonden aan VVD Deurne als commissielid en fractiesecretaris. Bij instemming van de gemeenteraad zal ze direct op 20 december de zetel overnemen van Willeke van Rooij. De fractie gaat zich na de benoeming buigen over een nieuwe fractievoorzitter.

Deurne e.o.