Volledig scherm

N270 bij Deurne wordt veiliger en stiller

DEURNE - Dat de provinciale weg N270 langs Deurne richting Venray veiliger moet worden, daar is iedereen het wel over eens. Omwonenden en provincie zijn het ook grotendeels eens geworden over hoe deze weg (Langstraat) moet worden aangepakt. Dat bleek donderdagavond bij de presentatie van de plannen in het Gerardushuis. Er is naar ons geluisterd, was de algemene teneur.

Langs dit deel van de N270 komen onder andere parallelwegen, waar de opritten van de aanwonenden op uitkomen. Er zijn drie punten waar men de hoofdweg op kan. Ook worden veiligere fietsoversteken aangelegd.

Via een klankbordgroep en rondetafelsessies konden aanwonenden hun zegje doen. Rob van de Weerden en Henny Kuipers zaten in de groep. „Alles wat we wilden, is meegenomen", zegt Van de Weerden. Als voorbeeld noemt hij extra beveiliging tussen hoofdweg en de parallelwegen. Daar komt een houten geleiderail.

De weg wordt ook stiller, eveneens een wens van de buurt, geeft Kuipers aan. „Het wegdek maakte vroeger minder lawaai, maar is afgesleten. Er komt nu ander, geluidsarm asfalt."

Deurne e.o.