Volledig scherm

Na vijftien jaar lagere lasten in Asten

ASTEN - Hoe lang het exact geleden is weet wethouder Jac van Bussel niet meer, maar het moet minstens tien tot vijftien jaar zijn geweest.

Rond de millenniumwisseling werd voor het laatst een begroting in Asten gepresenteerd met lagere lokale lasten dan een jaar eerder. Van Bussel had vrijdagochtend eindelijk weer eens goed nieuws voor de inwoners: ze gaan het komend jaar 16,50 euro minder betalen. "Dit is de mooiste begroting van de afgelopen jaren. Voor het eerst sinds mensenheugenis gaan de lasten omlaag. Het stemt tot grote tevredenheid dat ik dat nog mag meemaken", zei een opgetogen Van Bussel.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Deurne e.o.