Volledig scherm
De restanten van de bandenbrand bij recyclingbedrijf Van den Hoogen. foto Ton van de Meulenhof

Omwonenden bandenbedrijf in Someren-Heide zijn 'slappe hap' beu

SOMEREN-HEIDE - Het terrein van bandenhandelaar Van den Hoogen in Someren-Heide wordt vooralsnog niet op slot gegooid door de gemeente Someren. Die wacht tot de rechtszaak van 9 februari met het nemen van maatregelen. Buurtbewoners zijn laaiend dat opnieuw geen navolging wordt gegeven aan een eerder gestelde deadline.

,,Al die maatregelen van de gemeente zijn slechts symbolische stappen. Telkens wordt gezegd dat ze proberen om ons vertrouwen weer terug te winnen maar ik zie geen concrete acties. Het is allemaal slappe hap", verwoordt Adrie van Vliet het gevoel van veel omwonenden.

Het gemeentebestuur vindt dat Van den Hoogen recycling weg moet uit Someren-Heide. Someren wil de grond van het bandenbedrijf voor 802.000 euro overnemen, onder voorwaarde dat het terrein vandaag leeg zou zijn. Hiertoe werd een besluit onder bestuursdwang genomen. Van den Hoogen wil dat tegengaan en vraagt nu aan de voorzieningenrechter om een uitspraak. Dat is een soort kort geding, maar dan op gebied van bestuursrecht.

Deurne e.o.