Volledig scherm
Promsconcert van Harmonie St. Antonius © Carla van Loon

Overspoeld door kleur door Promsconcert Harmonie St. Antonius in Heusden

HEUSDEN Dat het Promsconcert van Harmonie St. Antonius een kleurrijk geheel zou worden is met haar titel ‘Full Colour’ nauwelijks een verrassing te noemen. Hoe de vereniging het aanpakte des te meer. Een publiek van bijna zeshonderd mensen werd vrijdagavond letterlijk overspoeld door kleur.

Alle nummers zijn te linken aan kleur, soms vanwege de titel zoals Zwart-wit, Purple Rain en Rood, anders vanwege de artiest of de sfeer. “Kleur is een beleving, het zet je aan het denken. Je krijgt een bepaalde stemming van kleur, soms vrolijk en soms wat minder”, vertelt Annie Giebels, voorzitter van de harmonie. Het duidelijkste komt dit naar voren met de ode die Jennemieke Snijders met het zingen van The Mushroom Cloud brengt aan de slachtoffers van de MH17-ramp. Hierbij zijn de filmbeelden niet grijs en grauw, maar geel. “Vanwege de vele zonnebloemen op het veld waar het vliegtuig is neergestort”, legt Giebels uit.

Tekst gaat verder onder de foto

Volledig scherm
Promsconcert van Harmonie St. Antonius © Carla van Loon

Durf
Het programma loopt zonder aankondigingen vlot in elkaar over. Gemakkelijk heeft de harmonie het zich hierbij niet gemaakt. Het vergt nogal wat durf om een uitdagend werk als Pilatus te programmeren op een Promsconcert. Naarmate de avond vordert wordt de muziek steeds feestelijker. De belichting, filmbeelden en showdans sluiten hier naadloos op aan. “Het is echt een totaalplaatje. Dat maakt het ook zo vet om mee te mogen doen”, zegt de 16-jarige Ellis Kuijpers. Kuijpers is de jongste soliste op het podium, maar staat overduidelijk haar mannetje met loepzuivere uitvoeringen van ballads De Zee en Gabriella’s Song. Net zo enthousiast is het publiek over de prestaties van de andere benjamin, Maud van den Boomen, die met haar versie van Angels het eerste daverende applaus van de avond scoorde.

Tekst gaat verder onder de foto

Volledig scherm
Promsconcert van Harmonie St. Antonius © Carla van Loon

Speciaal voor het Promsconcert werkt de harmonie samen met een combo en een projectkoor. Dat koor bewijst in het openingswerk Carmina Burana meteen haar meerwaarde en laat ook afzonderlijk horen hoe mooi koormuziek kan zijn. “Je wilt er gewoon bij zijn. Het is een fantastisch gevoel dat alles samenvalt met orkest, band en publiek”, zegt koorlid Rian Verberne.

Huwelijks aanzoek
Voor zangeres Britte Kessels kan de avond sowieso niet meer stuk. Na haar uitvoering van Single Ladies verraste haar vriend Reinier haar door midden op het podium op zijn knieën te gaan. Totaal verrast zei Kessels ja, waardoor ze nooit meer als ‘single lady’ het podium op hoeft.

Het Promsconcert wordt op zaterdag 8 juli vanaf 20.00 uur nogmaals uitgevoerd in de feesthal aan de Beemdstraat in Heusden. Kaarten à 15 euro zijn aan de deur verkrijgbaar.

Volledig scherm
Promsconcert van Harmonie St. Antonius © Carla van Loon
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement