Volledig scherm
Tomy Klein-Zieverink, Jan Verlaak en Ger Berkers (vlnr), drie oud-prinsen van de Peelvrujters. © Ton van de Meulenhof

Peelvrujters uit Heusden vieren 55-jarig jubileum

HEUSDEN - Het moet 'ergens' in 1962 zijn geweest, de oprichting van De Peelvrujters. Wanneer precies, dat weet de Heusdense club niet. Wel de reden: de pastoor vond het niet leuk dat alle Heusdenaren naar Asten gingen om carnaval te vieren.

Waar andere clubs hun jubileum laten ingaan bij de 55ste prins, daar is de viering van de Peelvrujters gekoppeld aan de 56ste prins. „Je viert je verjaardag ook pas als je er een jaar op hebt zetten, dus waarom zouden we dan al wel feest gaan vieren met de 55ste?", redeneert oud-prins Ger Berkers.

„We zijn een vereniging van gezelligheid en ongedwongenheid. Niets hoeft, alles mag", zegt voorzitter Tomy Klein-Zieverink. De raad van elf telt dan ook een twintigtal leden in plaats van de traditionele elf. „Hoe meer leut, hoe meer plezier", aldus Klein-Zieverink.

Wie de jubileumprins is, wordt zaterdag bekendgemaakt in De Pandoer. Het jubileumweekend vindt plaats op 11 en 12 februari. Met op 11 februari een jubileumreceptie en feestavond en op zondag 'de grote Heusdense recordshow', Hiermee wordt een oude traditie nieuw leven ingeblazen.

Deurne e.o.