Volledig scherm
Peter Gillis. © Ton van de Meulenhof

Peter Gillis van Oostappen Groep Asten: Altijd bezig met verkopen

ASTEN - Je kunt er niet omheen. Jukeboxen en eenarmige bandieten voeren de boventoon in het immense kantoor van Peter Gillis. De enig eigenaar van Oostappen Groep vakantieparken in Asten verzamelt de kleurrijke voorwerpen al vele jaren en heeft naar eigen zeggen de grootste verzameling van de Benelux. Ruim vijfhonderd in totaal. "Ik ben in het café van mijn ouders geboren. Daar stonden die gokkasten ook al, dus daar is mijn passie ontstaan."

Peter Gillis haalde enkele weken geleden nog de nieuwskolommen. Voor het tweede jaar op rij stond hij in de Quote 500 tussen de rijkste mensen van het land. Met een vermogen van naar schatting 75 miljoen euro. Hij gaat er prat op dat hij dat met eigen handen opgebouwd heeft. Wie is die 54-jarige Gillis eigenlijk, die vooral op de achtergrond opereert.

Familie
Gillis wordt in 1962 geboren in Rijen, in café Kampzicht met bijbehorende camping van zijn ouders. Gemakkelijk hebben Gillis en zijn broer Gerard en zus Mary het niet. Moeder moet geregeld truien voor haar kinderen breien en als het geld op is, bestaat de onderste baan uit een andere kleur, weet Gillis nog. Ook al ziet dat er niet fraai uit, ze moeten het er maar mee doen. Is hij een keer een deugniet, dan moet hij voor straf enkele uren op een harde kokosmat zitten. Het heeft hem de hardheid gegeven die hem later van pas komt als ondernemer, analyseert hij nu.

Vakantiebaantje
Gillis komt in zijn jeugd veel in de kroeg, maar zijn eerste vakantiebaantje is toch bij een slagerij. Hij is geboeid door het werk en besluit om de slagersvakschool te volgen. Het blijkt samen met de lagere school de enige opleiding te zijn die hij ooit afrondt. De handelsgeest zit er wel meteen in. "Ik was altijd bezig met verkopen. Ging ik ergens op de brommer naartoe, moest ik lopend terug want dan had ik hem onderweg al verpatst."


Lees het hele interview in het ED, of via de digitale krant.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement