Volledig scherm
© Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof

Pluimveehouder Leon Verbaarschot uit Deurne is nu afhankelijk van de overheid na vogelgriep

DEURNE - Hij is maar wat zaken gaan opruimen. Veel meer kan pluimveehouder Leon Verbaarschot uit Deurne voorlopig niet.

Alle dieren zijn weg. En een paar keer per dag komen de mensen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleren of hij zich aan het protocol houdt. Leuk is anders. Vrijdag werden zijn duizenden kalkoenen, fazanten en eenden geruimd, nadat op zijn bedrijf aan de Klein Bruggen een milde variant van de vogelgriep was geconstateerd. Zijn vriendin en haar dochter hebben het er moeilijk mee. Verbaarschot zelf is er vrij nuchter onder. "Het is gebeurd, ik kan er niks meer aan veranderen." Hij heeft wel bijna een week slecht geslapen, bekent hij.

Lees dinsdag meer in de papieren krant of via de digitale krant.

Volledig scherm
Milde vogelgriep op fazanterie Verbaarschot in Deurne © Bert Jansen
Volledig scherm
© Rene Manders/fotomeulenhof
Volledig scherm
© Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof
Volledig scherm
© Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof
Volledig scherm
© Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof
 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Deurne e.o.