Volledig scherm

Positief signaal voor Heart Safe en EHBO

ASTEN - De Astense politiek gaf tijdens de raadsvergadering een positief signaal af naar 'levensreddende' initiatieven als Heart Safe Regio en EHBO Asten. Een motie van Algemeen Belang waarin stond dat er gestreefd moet worden om deze initiatieven subsidie te laten ontvangen, kon rekenen op een ruime meerderheid.

Alleen PGA/PvdA was tegen de motie omdat het mogelijk 'het huidige beleid ondermijnt'.

Heart Safe Regio en EHBO Asten ontvangen vanaf 2014 mogelijk minder subsidie. Ze werden dinsdagavond door de politiek aangemoedigd om dan een nieuwe subsidieaanvraag in te dienen voor participatiesubsidie, aangezien beide initiatieven grotendeels aan de eisen voor deze subsidie lijken te voldoen.

  1. Fortuin ome Theo gaat niet naar familie: 'Jullie hadden kunnen komen toen ik leefde'
    PREMIUM
    video

    Fortuin ome Theo gaat niet naar familie: 'Jullie hadden kunnen komen toen ik leefde'

    ASTEN - 'Zij die dachten nog koffie te komen drinken, jullie hebben pech. Jullie hadden kunnen komen toen ik nog leefde'. De rijke Theo Verstappen (98) liet deze boodschap voor zijn familie in 2012 in zijn rouwadvertentie zetten door zijn petekind en tevens naamgenoot Theo Verstappen (71) uit Asten. Als testamentair-executeur was de voormalig fietsenmaker uit de Emmastraat verantwoordelijk voor het verdelen van de meerdere honderdduizenden euro's die zijn peetoom na liet.

Deurne e.o.