Volledig scherm
© Thinkstock

Raad Deurne stemt in met begroting

DEURNE - De gemeenteraad van Deurne is dinsdagavond akkoord gegaan met de begroting voor 2017. Alleen Transparant Deurne stemde tegen.

Het gaat weer beter met Deurne. Voor het eerst in jaren dalen zelfs de lokale lasten. Met enkele tientjes, maar toch. "We zijn er nog lang niet. De lasten zijn nog te hoog", reageerde Willeke van Rooij namens coalitiepartner VVD. "De onroerendzaakbelasting blijft twintig procent hoger dan in Gemert-Bakel", merkte Leo Cuijpers (CDA) fijntjes op.

De grootste oppositiepartij vindt dat de bezuiniging op de huishoudelijke hulp moet worden verzacht, nu er één miljoen euro in het zorgbudget is overgebleven. Ze kwam met een amendement om 150.000 euro beschikbaar te stellen voor huishoudelijke dienstencheques. Wethouder Marnix Schlösser steunde de strekking, maar vroeg een paar maanden tijd om met voorstellen te komen. Cuijpers kon daar mee leven, maar vroeg wel om het geld om een signaal af te geven. Daar bleek geen meerderheid voor.

Kritiek was er van PvdA en Transparant Deurne op de geplande spoorwegtunnel. PvdA vindt 5,3 miljoen euro uit de gemeentekas wel erg veel. TD is niet tegen een tunnel maar wel op die plaats, Binderendreef. Daarom stemde deze partij tegen de begroting.

Een motie om de 'verklaring omtrent gedrag' gratis te verstrekken aan leden van vrijwilligersorganisaties' kreeg unanieme steun.

Deurne e.o.