Volledig scherm
Een jerrycan met rode diesel (archieffoto) © Politieteam Zeeuws-Vlaanderen

Ruim 2000 liter diesel in beslag genomen in Asten

ASTEN/HELMOND - In een loods in Asten is woensdag een grote partij zogenoemde rode diesel aangetroffen waarover geen accijns was betaald. De 2200 liter zijn door de douane in beslag genomen.

Het was één van de vondsten tijdens de controle-actie van het Peelland Interventie Team (PIT) woensdag in Helmond en Asten. 

In Helmond werden drie bedrijfspanden bezocht. Daarbij zijn diverse milieuovertredingen geconstateerd (opslag gevaarlijke stoffen niet in orde). Ook werd er fraude met de elektriciteitsmeter gepleegd en was een gasinstallatie niet in orde. Verder reed de eigenaar van een autobedrijf onrechtmatig met een groen kenteken.

Op een locatie in Asten werden zeven bedrijfsruimtes en zes containers onderzocht. Het gebruik van enkele ruimtes was in strijd met het bestemmingsplan. Tevens werd asbest aangetroffen en ook hier werden gevaarlijke stoffen op de verkeerde manier bewaard.

In een loods werden hennep-gerelateerd goederen aangetroffen. Dit was onvoldoende om de huurder aan te houden wegens overtreding van de Opiumwet.