Volledig scherm
© René Manders/fotomeulenhof

Team van de Ruchte moet Cultuurcentrum Deurne op weg helpen

DEURNE - Een afvaardiging van de Ruchte in Someren wordt voor vier maanden ingevlogen om Cultuurcentrum Deurne weer op de rit te krijgen. Manager Tim Rijper van de Ruchte gaat samen met zijn marketingmedewerker en een financieel administratieve ondersteuner vanaf maandag aan de slag om Cultuurcentrum Deurne op een professionele koers te krijgen.

Dat maakten wethouder M. Biemans van de gemeente Deurne en secretaris Karin Akkers van het CCD dinsdagmiddag bekend. Gemeente en CCD investeren daar ieder 31.250 euro in.

Tim Rijper -die de dagelijkse leiding over Theater en Sociaal Cultureel Centrum de Ruchte heeft- stapt met een open vizier het CCD binnen, laat hij dinsdagavond weten. Hij gaat zich de komende tijd eerst oriënteren en de behoeften in Deurne peilen, voordat hij mogelijke oplossingen en verbeteringen kan aandragen.

De leiding van het Cultuurcentrum Deurne kampt al maanden met een gehavend bestuur. Nadat eerder directielid Christ Manders, pr-functionaris Esther de Roos en voorzitter Tony Boer al wegvielen, hield onlangs ook penningmeester Frank Zomerdijk ermee op. Dit leverde een te grote werklast op bij de overgebleven bestuursleden, die naast bestuurstaken ook een groot deel van de dagelijkse bedrijfsvoering op zich moesten nemen. Daarnaast is het van groot belang om een professionele organisatie op te zetten, iets waar de medewerkers van De Ruchte veel ervaring mee hebben, aldus Biemans en Akkers.

Lees woensdag meer in het ED, of via de digitale krant.

Deurne e.o.