De chauffeur van Adriaans zat enige tijd beklemd in zijn cabine. Foto Bert Jansen
Volledig scherm
De chauffeur van Adriaans zat enige tijd beklemd in zijn cabine. Foto Bert Jansen © Bert Jansen

Trucker na ongeval weer thuis in Asten-Heusden

ASTEN-HEUSDEN - De 48-jarige chauffeur van de vrachtwagen die maandagmiddag betrokken was bij het zware verkeersongeluk op de N270 tussen Helmond en Deurne is weer thuis in Asten-Heusden.

De man, die in dienst is van rioolontstoppingsbedrijf Adriaans in Mierlo, raakte bij het ongeval lichtgewond. Hij zat weliswaar enige tijd beklemd in zijn cabine, maar hij bleek slechts wat schaafwonden en licht knieletsel opgelopen te hebben. Aanvankelijk was de vrees dat ook hij zware verwondingen had opgelopen. Hij bleef een nacht in het ziekenhuis ter observatie.

De chauffeur is volgens bedrijfsleider Rick Kusters van Adriaans wel erg ontdaan van de zware botsing, waarbij vijf Roemeense arbeidsmigranten om het leven kwamen. Nog eens drie andere inzittenden van het busje dat op de vrachtwagen botste liepen zware verwondingen op. Zij liggen in diverse ziekenhuizen.

De Roemenen zijn allen in dienst van detacheerder Horizon Groep met het hoofdkwartier in Zevenaar. Zij werkten al vele jaren bij het Helmondse bedrijf Van Rooi Meat. Nabestaanden en familieleden van de Roemeense slachtoffers zijn inmiddels naar Nederland gekomen. Horizon Groep ontvangt hen en zorgt voor onderdak.

Zowel bij Van Rooi Meat als bij Horizon Groep zijn de slachtoffers tijdens interne bijeenkomsten herdacht met een minuut stilte. Het ongeval heeft op de collega's van de Roemeense werknemers diepe indruk gemaakt.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement