Volledig scherm
© ANP

Vader Astens slachtoffertje Facebookviespeuk 'Jessie' verdacht van poging tot doodslag of moord

ASTEN/HELMOND/EINDHOVEN - De vader (51) van het Astense meisje dat online werd lastiggevallen wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van poging tot moord of doodslag.

De man uit Helmond werd donderdag door de politie aangehouden voor mishandeling van de 46-jarige Jack S, ook wel Facebookviespeuk 'Jessie' genoemd. De vader van het slachtoffer uit Asten wordt ervan verdacht de man met een voorwerp te hebben geslagen. De man liep hierdoor onder meer letsel aan zijn armen en hoofd op.

Zoektocht
Na een zoektocht van ruim twee weken vond de vader van het slachtoffertje donderdag de auto van Jack S. in stadsdeel Woensel in Eindhoven. Hij postte daar tot de man naar buiten kwam. Kort daarna trof de politie de man gewond aan. Jack S. werd donderdag in het ziekenhuis aangehouden.

Voorarrest
S. blijft voorlopig vastzitten, de zaak wordt verder onderzocht door de politie. Hij was voorwaardelijk vrij in afwachting van de behandeling van zijn strafzaak voor vergelijkbare feiten. Omdat hij afspraken met de reclassering aan zijn laars lapte, werd hij gezocht door de politie. De man zit nu officieel weer in voorarrest. In 2001 kreeg hij tbs opgelegd voor bedreiging, diefstal en vuurwapenbezit. Zijn behandeling werd in 2015 afgerond.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement