Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Verlichting parkeerdruk in hartje Lierop

LIEROP - Het is soms een crime om tijdens zomerse dagen je auto te parkeren op of rondom het kerkplein in Lierop. Veel dagjesmensen gebruiken het dorp als uitvalsbasis voor een fietstocht of wandeling en parkeren hun blik in het centrum. Daar moet volgens de Belangengroep Lierop dringend iets aan gebeuren.

Tegelijkertijd is de vervallen vrachtwagenparkeerplaats aan de Steemertseweg toe aan een opknapbeurt. Door dat terrein nu aan te pakken kunnen twee vliegen in een klap geslagen worden. Het gemeentebestuur 'benadert dit initiatief positief'.

De parkeerplaats aan de rand van het dorp ligt er vaak nogal verlaten bij. De ervaring leert dat er slechts zelden een vrachtauto staat geparkeerd en meer dan twee vrachtauto's tegelijk komt volgens de Belangengroep niet voor. Een kleine zandwal onttrekt het perceel deels aan het zicht wat de sociale controle niet ten goede komt. De parkeerplaats is in erbarmelijke staat: nauwelijks verhard en nauwelijks verlicht, voegt de Belangengroep eraan toe.

"Het viaduct is onlangs mooi opgeknapt, met die muurschildering. Daarna komt die parkeerplaats en dat is niet bepaald een aangenaam stuk om Lierop binnen te komen rijden. Onze wens is nu om dat mooi in te richten", zegt voorzitter Annette Wilde van de Belangengroep.