Volledig scherm
Het kindergala van de Nacht van het Witte Doek © Rene Manders/fotomeulenhof

Vierduizend euro voor Energy4All overhandigd bij Nacht van het Witte Doek in Deurne

DEURNE - De Lions Club Deurne heeft de afgelopen dagen vierduizend euro ingezameld voor de stichting Energy4all, dat zich inzet voor de behandeling van energiestofwisselingsziekten. Zaterdag werd na afloop van het kindergala van de Nacht van het Witte Doek de bijbehorende cheque overhandigd aan Energy4all-ambassadeur Jochem van Gelder.

Het bedrag van vierduizend euro werd onder meer ingezameld via de voedselmarkt Deurne Taste Sensation en een boekenmarkt.

Deze vonden zondag plaats als onderdeel van de Nacht van het Witte Doek. Het was voor het eerst dat de Lions Club de handen ineensloeg met het filmfestival en wat president Frank Wolters betreft is dat voor herhaling vatbaar. ,,Dit is zeker een samenwerking die nog verder uit te bouwen is.'' Het deed hem ook deugd dat enkele Deurnese ondernemers geld doneerden aan Energy4All. ,,Zeker omdat de vijver van donaties door ondernemers een nogal druk beviste is.''

Het Kindergala van de 25ste Nacht van het Witte Doek in Deurne leverde een flink aantal interessante korte films gemaakt door kinderen op. Zaterdag werden de films vertoond in het Cultuurcentrum. Talkshowhost Jochem van Gelder ondervroeg de jonge cineasten.

Lees een uitgebreid verhaal in het ED van maandag of in de digitale krant.

Deurne e.o.