Volledig scherm
Zoektocht op de Brink in Liessel. De politie zocht maandag naar de vermiste vrienden Piet Hölskens en Hans Martens. © fotopersburo Bert Jansen

Vijf nieuwe tips na grootscheepse zoektocht vermiste vrienden in Liessel

ASTEN/LIESSEL - De grootscheepse zoektocht naar de vermiste vrienden Piet Hölskens en Hans Martens in waterplas De Brink in Liessel heeft tot vijf nieuwe tips geleid. De politie kreeg twee meldingen binnen, drie tipgevers meldden zich bij particulier recherchebureau Centaur. Alle meldingen worden nog naast elkaar gelegd en bekeken hoe betrouwbaar ze zijn.

,,Wanneer een zaak zoveel aandacht krijgt dan zie je vaak dat mensen met nieuwe informatie komen. Vaak gaat het om mensen die meedenken en mogelijke scenario’s met ons delen. Twee personen zijn gisteren naar ons toe komen lopen met een suggestie", meldt de politie die ook de sociale media goed in de gaten houdt. 

Wat die informatie precies inhoudt is onduidelijk. De laatste jaren komen er mondjesmaat tips binnen over de vermissingszaak die sinds maart 1974 loopt. In 2012 en eind 2017 kwamen er concrete meldingen binnen over de vrienden die in maart 1974 na een stapavond in Deurne verdwenen.

Vermoedelijke dader

Onder meer recherchebureau Centaur kwam met enkele getuigenverklaringen die nader onderzoek rechtvaardigden. Rechercheur Judith Houben sprak ook met de vermoedelijke dader, maar daarover wil ze niet veel kwijt. De politie sprak ook met een 'man die mogelijk meer zou weten'. ,,Dat gesprek heeft niets opgeleverd", concludeert de politiewoordvoerder.

Experts van de politie zochten maandag ruim zes uur met sonarapparatuur in het water van De Brink naar de rode Fiat Coupé van de verdwenen vrienden. Die auto werd niet gevonden. De verzamelde beelden worden de komende tijd verder geanalyseerd. Daarna wordt bekeken of er nog mogelijkheden zijn om verder onderzoek te doen. 

,,Op dit moment is vervolgonderzoek in De Brink dus niet aan de orde. Na de analyse zullen wij opnieuw in gesprek gaan met de familie." Het is niet te zeggen hoe lang die analyse precies gaat duren. Zodra er duidelijkheid is, komt de politie met informatie naar buiten.

Hoop

Riena Martens, zus van de vermiste Hans, hoopt dat mensen door het nieuws van de zoektocht weer gaan nadenken en zich alsnog melden indien ze informatie hebben. Een dag na de zoektocht heeft ze het nog steeds heel zwaar. ,,Ik had constant het beeld voor me dat ze zo tevoorschijn konden komen. Die hoop ebde aan het einde van de dag weg." 

Klik op de blokken voor meer informatie over de vermissing:

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement