Volledig scherm
© Thinkstock

Vriendenkringen Deurne behouden ondersteuning

DEURNE - De vriendenkringen Deurne-Batouri en Deurne-Leszno kunnen blijven rekenen op subsidie van de gemeente. Over de hoogte van de bijdragen en de voorwaarden die eraan verbonden worden, moet nog worden gesproken.

Een en ander werd duidelijk tijdens een vergadering van de raadscommissie Bestuur.

De vriendschapsbanden met Batouri (Kameroen) en Leszno (Polen) bestaan sinds eind jaren tachtig, begin jaren negentig. De twee organisaties stimuleren mondiale bewustwording. Aanvankelijk was de gemeente sturend, later gingen de vriendenkringen steeds meer zelf doen, met financiële hulp van de gemeente. Omdat de subsidie na 2017 afloopt, moet de Deurnese politiek besluiten hoe het verder moet.

Lees zaterdag meer in de Helmondse editie van het ED of in de digitale krant.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Deurne e.o.