Volledig scherm
Carlijn van Esch, vrijwilliger op peuterspeelzaal 't Keike in Liessel, krijgt een cadeaupakket van de gemeente Deurne als dank voor haar inzet. © Rene Manders/fotomeulenhof

Vrijwilligers peuterspeelzalen Deurne stoppen per 1 januari

DEURNE - Met ingang van het nieuwe jaar moeten voor de peuteropvang dezelfde kwaliteitseisen gaan gelden als voor de kinderopvang. Dat betekent dat er geen plaats meer is voor vrijwilligers, alleen voor beroepskrachten.

In Deurne werden maandagavond 14 vrijwilligers van Spring door de gemeente bedankt voor hun jarenlange inzet. "Jullie zijn een enorme meerwaarde geweest voor al onze kinderen", zei wethouder Marnix Schlösser.

Vertrouwde gezichten
De nieuwe wet gaat officieel in op 1 januari 2018. Verschillende gemeenteraden, waaronder de Deurnese, besloten om per 1 januari 2017 al volgens de nieuwe regels te gaan werken. "De plek van de vrijwilligers wordt straks overgenomen door beroepskrachten", vertelt Rian Verschuuren van Spring. "We gaan in een keer heel veel vertrouwde gezichten missen. Ook al wisten alle vrijwilligers al tijden dat het eindigen zou, het is heel verdrietig."

De avond werd maandag afgesloten met een etentje. "Het is heel dubbel. We nemen afscheid, maar wel met warme herinneringen", vatte een aantal vrijwilligsters de gemengde gevoelens van de groep samen.

Deurne e.o.